60 års jubilæum i Maranello

Efter at Ferrari stafetten havde været stort set hele verden rundt, så kom den til Maranello, i weekenden, den 23. og 24. juni. Vi var her fra WeLoveFerrari.dk taget en tur til Maranello, for at være med i denne store begivenhed. Og stort, det var det. Et arrangement der var fuldstændig ubeskriveligt, før turen føltes det helt surrealistisk at at tænke på, hvad vi skulle ned og se - efter at være komme hjem, føles det endnu mere surrealistisk at vi HAR oplevet det, vi oplevede i weekenden, og set de biler, der er på billederne herunder.

Ud over den kæmpe oplevelse med at se alle de fantastiske biler, så fik vi os også et par tusinde billeder med hjem, samt en autograf hver, fra Michael Schumacher, som vi begge fik af ham, lørdag d. 23, på Pista di Fiorano, lige foran det hus, hvor Enzo boede, da han stadigvæk levede.

Vi ankom til Italien sent torsdag aften, efter en lang dag, hvor en eksamen skulle overstås i Århus (Kenneth), før vi kunne tage af sted, mod Hamborg hvor vi skulle flyve fra.
Efter en overnatning i Bologna tog vi til Motel Green Park, ca. 8-9 km fra Maranello, hvor vi skulle bo. Det kunne ikke gå stærkt nok med at komme videre fra motellet og ind til Maranello. Allerede fra motellet kunne vi se og høre en større håndfuld Ferrarier køre mod Maranello!

Ankommet til Maranello...rettelse...ankommet til en vrimlen af gamle klassiske Ferrarier og splinter nye, endnu ikke helt færdige Ferrarier, der blot er på den vanlige testrunde i Maranello. Fantastisk. En af de første Ferrarier vi så i Maranello, holdende klar ved hovedindgangen, var den special-byggede Ferrari 360 Barchetta, der blev tildelt Ferrari præsidenten, Luca di Montezemolo - dog med Piero Ferrari bag rattet.
Det gik hurtigt op for os, at der allerede fredag var stor aktivitet på Pista di Fiorano, derfor valgte vi at stå lige ved vejen, der fører ned til indgangen til Pista di Fiorano.
Ferrari efter Ferrari, den ene mere speciel end den anden, kom kørende til Maranello, for at være med til at fejre 60 års jubilæet. Pludselig får vi øje på, at nogle biler kører rundt på banen, hvorfor vi styrter hen til hegnet for at kigge. Kort efter finder vi ud af, at de faktisk forlader banen - frem og tilbage er lige langt - så tilbage igen! Så kom de ellers bare ud, en efter en. Mørkeblå Ferrari 250 GTO, en halv snes Ferrari 250 Lussoer, 250 GT SWB'ere og en række Ferrarier som selv vi ikke kendte navnene på. Senere hen har vi fået af vide, at de alle kørte til Modena.

Lørdag var der virkelig gang i den, det var det rene Ferrari-kaos. Aldrig i mit liv havde jeg troet, at jeg skulle se så mange Ferrarier. Se så mange specielle Ferrarier komme kørende på almindelig vej. Ferrari 250 GTO, Ferrari 250 Le Mans, Auto Avio Construziono 815 - som der kun findes den ene af i hele verden. Det var overvældende, det var surrealistisk, det var spændende og det var helt vildt fantastisk.

Senere på dagen lykkedes det os, at komme ind på Pista di Fiorano, efter at vi havde forsøgt at kravle op i hegnet, så vi kunne følge med i, hvad der skete på banen, mens de gamle F1'ere blev kørt rundt. Lauda i sin gamle Ferrari 312 T fra 1975, Jody Scheckter køre i sin Ferrari 312 T4 fra 1979, Massa køre i en gammel Ferrari 375 F1 fra 1950, og oveni købet lave en ordenlig koger, lige foran hvor vi stod - måske nok hang, halvt oppe i et metal hegn, der gør forholdsvis meget ondt i fingrene ;).
Da vi endelig var inde fik vi travlt - det vil sige meget travlt. Vi løb fra midt i Maranello, ind igennem porten til banen, og ind på banen. At se to, total opslugte gale knægte, komme løbende, så man nærmest kunne se adrenalinen køre rundt i blodet på os, tror jeg medførte at vagterne bare kiggede underlig på hinanden, da vi løb forbi. Vi skulle jo nå at se bilerne, inden de forlod banen. Falkeøjet måtte tages i brug, for at overskue pladsen med de mange Ferrarier, og finde dem, vi endnu ikke havde fået nærstuderet og fotograferet. Ferrari 288 GTO Evo, Ferrari 125 S, Auto Avio Cinstrukziono 815 og alle de andre vidundere.
Midt i alt adrenalin susen var Michael Schumacher lige pludselig oppe foran Enzos hus. 1, 2, 3 og benene på nakken. Efter han havde stået lidt model for alle de tilstedeværende fotografer gik han ind i huset, og vi kunne gå videre rundt mellem bilerne. Kort før vi forlod banen besluttede vi, at lige give ham en chance, for at komme ud, og skrive en autograf til os...og det gjorde han så. Vi havde ventet i 2 minutter, da han så igen kom ud, og skrev lidt autografer. Kenneths til venstre og Mortens til højre.

    

Søndag havde vi også adgang til banen. Det blev dog desværre kun et kort visit, hvor vi kunne få taget endnu en god stak billeder, og beundre de mange smukke biler, og så var det, desværre, tid til at rejse mod Danmark igen.

60 års jubilæet bliver jo kendetegnet med 60 historiske symboler, der viser de 60 største historiske begivenheder for Ferrari, se dem alle samt en beskrivelse af dem her...

Da hele weekenden er meget svær at beskrive med ord, har vi valgt de bedste af vores billeder, for at give et indtryk af, hvilke biler der var tilstede i Maranello - og nej! Det var ikke småting, der var mødt op til 60års jubilæet. Vi har valgt at begrænse os til 100 billeder, og foruden dette er der mulighed, for at bestille en cd med over 300 flotte billeder for kun 50 kr. Bestil en cd ved at sende os en mail...