Ferrari Days of Denmark

Lørdag den 28 juni 2003 der stort Ferrari træf i Padborg, på den sprit nye racerbane. Der var til dagen lovet omkring 80 Ferrarier, og den nye Ferrari Enzo. Men desværre måtte arrangørerne afblæse alt om en Ferrari Enzo, da de desværre ikke kunne få en fra Ferrari fabrikken stillet til rådighed, og Ferrari Club Hamborg – som deltog med en del Ferrarier – kunne desværre heller ikke nå at fremskaffe en.

Rygtet om godt 80 Ferrarier holdte næsten stik, jeg vil skyde på, at der var omkring 60-70 Ferrarier. Der var en rigtig gammel Ferrari 195 Inter, em enkelt Dino 246 GT, en del 308'ere, 328'ere, 348'ere, 355'ere og et par 360'ere, så var der tre stk. F40, desværre ikke nogen 288 GTO'er eller F50'er, de kunne ellers have været guf sammen, 1 412'er, 1 365 GTB Daytona, 1 456 GT, 1 550 Maranello, 1 575 MM, og så  nogle stykker af Testarossa'en og 512 TR'en. Der var faktisk også en F1'er, nemlig F1 2002. Dagen lang var der race på banen, og man kunne også købe sig til en tur i en af sine drømmebiler. I nogle biler var der professionelle racerkører som fx Casper Eldgård fra DTC og Henrik Lundgård, som begge gav den gas dagen lang i hver sin Ferrari 355 Challenge. I løbet af dagen blev der afholdt klubmesterskab hos Ferrari Challenge Scandinavia og andre ”spøjse” konkurrencer. Når jeg skriver ”spøjse” mener jeg (UDEN af være mandschauvinistisk) ting som at sætte nogle kendte damer ud i Ferrarier og køre race, hvilket også resulteret i to delvist smadret Ferrarier, to 355 Challenge. Den ene måtte igennem en reparation som ville koste i nærheden af 85.000 kr., om ikke mere.

Dagen var kanon god, vejret var godt, der var mange Ferrarier, og hvad mere kunne man ønske sig? Bare følelsen af at gå rundt en hel dag, gå rund mellem alle sine drømmebiler, måske endda lige sætte en lille finger på, og tænke "Åh… gid det dog var min…"! Ikke nok med, at man kunne få lov til at gå rundt en hel dag og se på dem, næhh… den dag var der skam også lyd på, og WOWWWWWWWWWWW, det giver jo den vildeste lyd, når ti Ferrarier på samme tid racer rundt på samme område. Jeg har ikke meget mere at sige om denne dag, andet end et sort tak til arrangørerne, og jeg håber dette vidunderlige arrangement kan gentages. Og var du ikke der… så er jeg ked af at sige disse ord, men du gik glip af noget.

Her er lidt billeder fra dagen!