Formel 1 på Hockenheim

I sommerferien 2003 var jeg, Morten, en tur til Formel 1 på Hockenheim banen i Tyskland. Hockenheim er en forholdsvis lille by hvor der stort set ikke engang er en ordentlig restaurant, men hvert eneste år omkring juli-august måned forvandler byen sig til en kæmpe ”festival”.

 

Hockenheim-ring 

Hockenheim-ring, som banen nu engang hedder, er den eneste grund til at byen Hockenheim er at finde på verdenskortet. Formel 1 entusiaster verden over drager til den lille by for at se de imponerende Formel 1 løb. Da vi stod af bussen godt 1,5 km væk fra banen kunne vi allerede der hører de kæmpemæssige brøl inde fra banen. På vejen ned til banen lå der butikker over alt. For det meste var det Schumacher merchandise der blev solgt da han næsten var på hjemmebane.. Og butikkerne stoppede ikke. Lige udenfor banen havde nogle af teamene en stand, hvor bl.a. BMW udstillede deres nyeste gadebiler og deres formel 1 racer, plus selvfølgelig  deres egen butik. Men det var ikke kun BMW, Jaguar og Mercedes der havde en stand, Michelin (som levere dæk til de fleste teams) havde en kæmpe stand hvor de udstillede nogle af deres dæk og der blev afholdt konkurrencer, det var bl.a. hvor hurtigt man kunne skifte dæk på en Formel 1 bil.. Bridgestone (som er den anden dæk leverandør) havde også en stand, standen var lavet som et kæmpemæssigt dæk hvor der selvfølgelig stod Bridgestone på, da vi gik der ind blev jeg positivt overrasket, de havde, ligesom Michelin, dæk udstillet, men inde i midten stod Ferraris Formel 1 bil, dog fra starten af 2002 sæsonen hvilket vil sige en forbedret 2001 model, men det var der sikkert ikke særligt mange der kunne se, og jeg må da indrømme jeg havde set den før. Udover de mange stande jeg lige har fortalt om var der jo selvfølgelig også en masse butikker, og den eneste kører der havde sin helt egen butik var selvfølgelig Michael Schumacher.

 

Selve banen blev bygget om i 2002. Før var banen meget oval og ekstremt hurtig, de kørte næsten banen rundt med over 250 km/t konstant, hvilket også gjorde banen utroligt farlig. Der har været et par kørere som blev slået ihjel på grund af de høje hastigheder.

 

På den nye bane er der plads til ca. 120.000 tilskuere.

 

   

Løbet
Vi sad rigtigt godt på vores pladser. Vi kunne både se starten og så sad vi i skyggen hvilket var utroligt dejligt da det var omkring 30 C i skyggen og selvfølgelig endnu varmere i solen. Da starten gik skete der allerede inden det første sving skete der et kæmpe styrt.. Kimi Raikkonen fra Finland, Rubens Barrichello fra Brasilien, og den tyske kører og bror til Michael Schumacher, Ralf Schumacher kørte galt lige udfor hvor vi sad. De accelerere ufatteligt hurtigt så da uheldet skete var de allerede oppe på i hvert fald 200 km/t. En formel 1 bil kører fra 0-100 på ca. 2 sekunder. Det var ufatteligt at se så hurtige biler blive smadret på den måde uden der skete kørerne det mindste, der fløj stumper fra bilerne ud over alt og Kimis bil nærmet lettede indtil den blev hamret ind i en dæk væg, og 2 sekunder efter løb han tilbage til pitten for at få fat i sin reserve bil, hvilket han ikke nåede. Den danske debutant i løbet Nicolas Kiesa havde sin egen taktik ved at starte langsommere end de andre i feltet så han kunne let og elegant smutte uden om det voldsomme styrt uden en skramme. Kiesa kører i den dårligste bil i hele feltet, men var trods det udmærket kørerne, og da løbet var slut endte han ikke kun bedre end team kammerat Jos Verstappen, som er vildt populær og har kørt over 300 F1 GP`er, men minsandten også som nr. 12 utrolig præstation.. Men lige tilbage til slutningen af løbet. Montoya fra Colombia førte hele løbet suverænt, Michael Schumacher lå nr. 2 og skotten David Coulthard lå nr.3 lige efter Schumacher indtil Michael Schumacher punkterede ca. 4 omgange før mål. Resultatet blev:

 

1.     Juan Pablo Montoya, fra Colombia

2.     David Coulthard, fra Skotland

3.     Jarno Trulli, fra Italien

Og Schumacher måtte nøjes med en 7. plads hvilket stadig var nok til en 1. plads i den samlede stilling.

 

Jeg fik købt mig en del merchandise et dæk, og en forskærm fra en Ferrari 512 TR. Og så fik jeg taget omkring 100 billeder, nogen af dem er her.