Besøg i Maranello, til præsentation af Ferrari 458 Italia

Onsdag d. 16. september tog en håndfuld spændte danskere, af sted mod Maranello. Initiativet til turen udsprang fra Club di Fiorano, og jeg, Kenneth, kunne ikke stå for fristelsen, og tilbuddet, om en tur til Maranello, for at se den nye Ferrari 458 Italia.

Vi fløj onsdag fra Billund, og landede kort efter i Bergamo, Milano, lufthavn, hvor et par lejede biler skulle få os det sidste stykke til Maranello.

Onsdag aften blev det kun til en kort tur, rundt i Maranellos gader, inden den stod på spisning, på restaurant Montana, i udkanten af Maranello. Den selvsamme restaurant, som Schumi, Kimi og Massa spiser på, når de besøger Maranello.

Torsdag var dagen, hvor Ferrari 458 Italia ville blive vist frem til offentligheden, for første gang, på Ferrari museet, Gallaria Ferrari. Det første, der mødte os, da vi kom ned fra hotellet, var en sølvgrå Enzo, parkeret på en ladvogn, og at tyde fra nummerpladerne, fragtet helt fra Schweiz.
Da Gallaria Ferrari åbnede, kl. 09.30 stod vi klar ved døren, og vi var de første der kom ind, og så det nye vidunder. Jeg var på forhånd meget spændt på, at opleve bilens meget spektakulære kurver, der på en grafisk illustration umiddelbart var svære at vurdere...men jo, den fortjener at have logoet med den stejlende hingst på fronten. De spektakulære kurver tager sig fantastisk ud, og spektakulære er nok det forkerte ord - men bedøm selv herunder!

Senere på dagen havde vi booket en køretur. Det er langt om længe blevet muligt at komme ud og prøve køre en Ferrari i Ferraris egen hjemby, og i løbet af kort tid er der faktisk dukket hele tre (i følge vores kendskab) små forretninger op, hvor det er muligt. Vi havde på forhånd booket tid, hos Warm-Up - der også sælger modelbiler og merchandise - til en tur i en F430'er, men de havde dagen forinden netop fået en Ferrari 430 Scuderia, som man for en lille merpris, også kunne få lov at køre.

Tidspunktet hvor jeg skulle bag rattet nærmede sig, og jeg blev mere og mere spændt - specielt efter de andre på skift steg ud af bilen, med det største smil på læben, efterfulgt af et rigtig drengerøvs grin.
Endelig kom turen til mig, og jeg var meget spændt, da jeg satte mig ind i bilen.
Jeg fik sat mig til rette i sædet, fik kørt det frem, så jeg også kunne nå både rat og pedaler, og så fik jeg ellers spændt H-selen godt! Så godt, at da jeg efterfølgende skulle række ud, for at lukke døren - så kunne jeg ikke nå, og måtte have en af de omkring stående til at lukke den for mig! Så var jeg ellers klar, og fik en kort instruktion, før jeg drejede nøglen, og trykkede på "ENGINE START", der afløste al snak og latter, af et voldsomt vræl, fra den 510 hestes store V8 motor, der lå lige bag mig! De næste knap 20 minutter befandt jeg mig i himlen, eller om du vil, bag rattet i en Ferrari 430 Scuderia, rundt på de små italienske landeveje. En uforglemmelig oplevelse, som jeg gerne drager til Maranello for at opleve igen, og som jeg vil anbefale alle, der får mulighed herfor, til at benytte sig af det.

Tak til Club di Fiorano for en fed tur!!