Mortens tur til Maranello

En dejlig tirsdag i sommerferien 2004, skulle ende med, at blive min første tur til Ferraris hjemby - Maranello!

Vi ankom til Maranello efter en 3-timers kørsel fra vores campingplads i Venedig-området. Det første vi så var selvfølgelig restaurant Montana, som ligger lidt uden for selve Maranello. Næste gang var det Toni`s Auto, så Shopping-Formula1 og pludselig trillede vi forbi hovedindgangen og Ferrari Store - Nu var vi i himlen!

Vi parkerede uden for Galleria Ferrari, og gik for en kort stund ind i Warm-up, for lige at se hvad der var derinde. Derefter måtte vi straks over til Galleriet, for at se på lidt rigtige Ferrari`er. Desværre var de ved at renovere øverste etage, så den var lukket, men vi kunne nu godt nøjes med resten af museet. Hvor der bl.a. andet hold en af de meget sjældne 288 GTO`er, som længe havde været en stor drøm at se for mig, så det var absolut en af højdepunkterne! Der var da også F50, Enzo, Ferraris Indy-car, 612 Scaglietti (som jeg heller ikke havde set før) et par F1`ere osv..

Indgangen til Galleria Ferrari 166 S - dejlig velkomst 288 GTO

Vi gik videre fra galleriet, over til Warm-up igen, men smuttede hurtigt videre derfra igen, vi ville slutte af derinde, så vi gik hen for, at få lidt at drikke, for det var varmt (over 36 grader) Vi satte os til rette under en parasol, og der gik ikke længe før min fætter, som også var med, opdagede et firben, som så blev fanget! Firbenet blev opkaldt efter Ferraris grundlægger - Enzo - fordi den blev fanget i Maranello. Sjovt navn til et firben, men helt okay med mig ;-)

Men i mens de tre andre sad og studerede Enzo, gik jeg videre over i Hors Ligne (en anden af de mange shops) Der var mange spændende ting derinde, men det var ikke der jeg ville handle ind til samlingen, så vi fortsatte op ad hovedgaden til vi kom til Ferrari Store! En enormt flot butik, ejet af Ferrari selv (priserne lidt derefter) De har ikke særligt mange ting inde i shoppen, butikkens størrelse taget i betragtning, men det gjorde det hele lidt mere overskueligt. jeg benyttede bl.a. lejligheden til at kigge lidt nærmere på de nye formel1 modeller fra Hotwheels, som de havde stående ude af kassen så man rigtigt kunne se dem. Men da det heller ikke var der jeg ville handle gik vi videre. Vi skulle faktisk kun lige ud af døren for at stå foran hovedindgangen, sjovt at se det "live", selvom der ingen Ferrari`er kom ud derfra!

Ferrari Store

Vinduesudstillingen

Hovedindgangen

Men vi gik videre for at kigge i Shopping-Formula1. En rigtigt fed butik, med mange specielle modeller, men der var heller ikke rigtigt noget der jeg måtte eje.. Så turen gik videre til Toni's Auto - hvor der altid holder nogle lækkerier (denne gang ingen undtagelse) Se bare her..

Toni's Auto 275 GTB F40 under klæde
Gammel F1 til reparation En 330 2+2 Udenfor - En speciel Mondial
512 TR 348 tb 308 GTS og en 348

Efter at have snuset lidt rundt dèr blev vi enige om at gå tilbage til Warm-up. I den butik kan man gå rundt i timevis uden overhovedet at kunne beslutte sig, men der gik dog ikke længe før jeg fandt en vaskeægte perler, som jeg ikke kunne stå for - En Ferrari 375 F1, som Ferrari vandt deres første formel1-sejr i, og så var den oven i købet i 1:12 og fra MG Model Plus, limited edition 03/100 og med aftagelig motorcover!!

Bilen blev betalt og vi tog bilen det sidste stykke ned til bag indgangen, hvor der desværre ikke kom nogen Ferrari`er, men så måtte jeg jo bare op på "muren" - En ca. 2 meter høj mur, med ca. 9-10 cm til at stille foden på - Hvad gør man da ikke for Ferrari!? He he.. (se billeder lidt længere nede!)

Vi sluttede af med en tur på restaurant Montana - Den fedeste restaurant jeg har været på! Det er ikke hver dag man bliver misundelig på interiøret i en, faktisk ikke engang så stor, restaurant! De har jo stort set alt hvad der er værd at eje af formel1 dele - Frontnæsen fra en F2002!  Schumachers køredragter, hjelme, autografer osv. De har bare alt, inkl. god mad.

Galleria Ferrari

D50 og 268 SP

268 SP

268 SP interiør

Ferrari/Lancia D50

288 GTO

288 GTO & Ferrari Indy

Ferrari Indy

F158

F158, 308 og 288 GTO

360 GT

375 F1

612 Scaglietti

Ferrari Enzo

Enzo Miniature

Ferrari F50

F1 motorer

F2002 Schumacher

Jean Todt & Ross Brawn`s "
2. hjem"

F399 Schumacher

F2000 Barrichello

Ferrari Pit

310/2 Highnose udenfor

Modelbiler

F1-trofæer

Ferrari fabrikken

2x 612 - rød og bordeaux 4 Ferrari`er på  stribe Grå 612 Scaglietti
Ferrari Enzo - HELT NY! Enzo igen Og en til - ikke et hverdags syn
Kig ind i fabrikken - sjældent syn Et par Ferrari`er igen - forrest en sort 360 spider Nye biler klar til afsending
Flere biler! Det stopper jo aldrig "Indpakkede" Ferrari`er Stradale, med striben, og specielt hvidt gitter bag på...
Endnu en Stradale Gad vide hvad der har været inde i den transporter? Bagindgangen men ingen Ferrari

Restaurant Montana

Mig foran Montana Hjelme, rat, frontnæser - ALT! Bordet vi sad ved, med Schumi i baggrunden, sammen med en af kokkene
Køredragter fra div. kørere Frontnæse fra F2002 Den lille Bar man kun kan misunde!
Kørerdragter af ældre dato... Og et par plakater og billeder, mange med autografer! Formel1 dæk, og frontklappen fra en Maserati, samt en del hjelme fra forskellige kørere...
Udenfor Montana er denne udsædvanligt flotte busk  

Andet

Carrozzeria Ferrari Indgang til Fiorano Ristorante Ferrari
Gilles Villeneuve's mindesten Modelbilen jeg købte dernede Ferrari Store's vindue!