Besøg hos Kaffe-Kaj

Lørdag den 15. november var vi så heldige, at vi måtte komme og besøge Kaffe-Kaj i Viborg, som er kendt for sine mange Ferrarier, og sin store kaffefabrik. Vi var ikke de eneste, for andre medlemmer fra vores fantastiske Ferrari modelbils klub var også med på en kigger, og en lytter.

Klokken ca. 12.00 gik Kajs foredrag om hans kaffefabrik i gang, det lyder enormt kedeligt, men det var faktisk fantastisk sjovt at høre om, og Kaj fortalte på en rigtig god måde, som gjorde det sjovt at lytte. Kaj forlangte, at før vi kunne komme ned og se hans biler, skulle vi have et lille foredrag om kaffe, og kaffefabrikkens historie. Efter foredraget fik vi en hurtig rundvisning på fabrikken, og derefter var det tid til en tur i dybet!

Da vi kom i dybet, uha uha, allerede på vej ned ad trappen kunne man fornemme den specielle duft, som ikke kan beskrives, Ferrari duften - det kan også være nogen man bare bilder sig ind! Ho.. .... en kælder!! Lige foran døren, 3 stk. Ferrari!! 1 x 348 GT Competizione, nr. 47 ud af 50, dernæst en sølv 330 GT 2+2, som også var kanon flot, så en rød 512 BB, som jo ikke ligefrem er et hverdags syn... På den anden side stod der så lige en F40, som i øvrigt har været solgt de sidste mange år, men ejeren har bare ikke haft tid til at hente den.

Så var der en 212 Barchetta, som desværre var en replika, men den var meget flot. Så var der en 512 TR, endnu en F40 og så, åh ha, et vidunder, en 275 GTB, nøøj (på godt jysk!!) hvor var den FED! Og med en ganske sjov historie bag sig! Den var RIGTIG flot, men det var de jo alle sammen, altså dem med Ferrari logo på! Så kom der en F1'er, men den hørte jeg desværre ikke historien om. Så nåede vi til den allerførste Ferrari der kom til Danmark, en 250 GTE fra 1962. Den blev i 60'erne brugt som politi bil i Italien, det må siges, at være noget af en politi bil, hva?! Der var fyldt med billeder og plakater og div. ting på alle væggene. Det var så den ene kælder, og så måtte vi lige suse over på den anden side af vejen, for at se resten af samlingen, i en anden bygning! Da vi kom over i den anden bygning var der flere Ferrarier, først en gul 355 GTB, som var Koenig tunet, så en 355 GTB, men som var blevet bygget om til en Challenge bil, efter en ulykke i den... Så var der en rød Testarossa, og endnu en 512 BB'er, bare sort... Det var sådan hvad Kaffe Kaj har af Ferrarier i 1:1, eller i hvert fald hvad der var hjemme den dag! Og det var en kanon oplevelse.

Et TAK skal lyde til Kaffe-Kaj, fordi han gad have os på besøg, hvilket jo ikke sker ret tit!!

Dino 246 GTS Dino 246 GTS 250 GTE
Den første Ferrari i DK F40 og 275 GTB 275 GTB
275 GTB 275 GTB igen 355 GTB Koenig
355 GTB Koenig 512 BB 512 BB
En sort 512 BB
 
512 BB bagfra
 
Ferrari Biondetti 
Special
Ferrari Biondetti 
Special
F40 - mamse
  
F40 og 512 TR
  
F40 Testarossa Testarossa
330 GT 2+2
  
348 Competizione
 
Noget af udsmykningen
i kælderen