Ferrari Challenge

Ferrari Challenge er Ferraris egen officielle race-serie, hvor det kun er Ferrarier der kan, og må deltage. Ferrari Challenge er lavet til ære for alle Ferrari ejere, der har ”en ukendte Schumi” gemt i sjælen, og for dem, der ønsker fart og kamp til stregen af andre Ferrarier.  

Ferrarier der kører i Ferrari Challenge er meget godt forberedt, og vedligeholdt til konkurrence af de autoriserede Ferrari forhandlere. Mange af forhandlerne har ligefrem samlet hold til at køre Ferrari Challenge. Det som bliver gjort ved bilerne, er blot for, at gøre sikkerheden omkring Ferrari Challenge større, og det vil i sidste ende både komme kører og alle andre – også Ferrarierne – til gode. Der bliver lavet lidt ved karossen – på nogle meget mere end på andre – og ting som affjedringen og bremserne skiftes, til race-opsatte dele. Der bliver indsat et racer-bur i bilerne, det er nogle stænger, som forstærker bilens tag og sider inde i kabinen. Det er stort set kun den dejlige V-8 motor, som der ikke gøres noget ved.

Ferrari Challenge startede i 1993, den gang var det for Ferrari 348'ere, der dengang var den nye Ferrari. Få år senere dukkede Ferrari 355, efterfølgeren til 348'eren. F355'eren blev, og bliver det endnu, brugt til Ferrari Challenge, dog er det nu Ferrari F430 Challenge der leder feltet i Ferrari Challenge serierne.

Det som tiltrækker Ferrari ejerne er klart, at de kan nyde race på banen, kun mod andre Ferrarier, og få en god snak med de andre Ferrarier, når de ikke er på banen og race. Der bliver kørt med gentleman maner, når der races der ud af, men der bliver også trådt på sømmet. For os som blot må stå på tilskuer rækkerne er navnet Ferrari næsten nok til, at tiltrække os! I hvert fald vi Ferrari fans. Men det er jo kanon, at kunne komme ud og se race, og så er det rene Ferrarier som suser rundt på banen! Bliver det meget bedre?! Så er vi også sikret en sikker Ferrari 1-2 sejr…

Der køreres også Ferrari Challenge her i Danmark. Der har der gjort siden 2001. Du kan læse mere om Ferrari Challenge programmet her i Danmark, og meget mere på hjemmesiden www.ferrarichallenge.dk