Ferrari Enzo

Ferrari Enzo, blandt verdens hurtigste gadebiler, opkaldt efter grundlæggeren af Ferrari, Enzo.

Ferrari Enzo skulle være unik, med det navn og de præstationer skulle det ikke være alle mands eje, og man begrænsede derfor allerede fra starten produktionen af Enzoen til 349 eksemplarer, der kun kunne fås i enten rød eller gul. Det var i alle fald sådan de første gisninger lød, omkring den nye specielle Ferrari. Sultanen af Brunei bestilte to sorte Enzoer, trods de kun kunne fås i rød og gul, men sådan ville han have dem. Ferrari besluttede herefter at hæve produktionen med 50 eksemplarer, 50 sorte. Sådan blev det, 399 Enzoer blev bygget. Dog var der noget med farverne der ikke helt holdte stik, og de findes i dag i flere farver, end de tre førnævnte.  

Enzoen blev udviklet i tæt samarbejde med Ferraris Formel 1 afdeling, og man har benyttet sig at en del teknik fra Formel 1 afdelingen. Ferrari udviklede en super racer, med super præstationer, et specielt, men aerodynamisk et helt fantastisk design, der har flere ligheder med Ferraris Formel 1 racere. Desuden er der intet unødvendigt at finde i Enzoen, hvilket betyder at der ingen komfort findes i bilen, det er ren og skær carbon og rå sportsvogn der slår igennem i kabinen.

For at få lov til at købe en Ferrari Enzo, skulle man ansøge Ferrari om det, man skulle fremsende alle oplysninger, hvorefter Ferrari så ville vælge dem, som de mente var værdige til at købe en. Det var folk, som Ferrari ikke regnede med, at de ville gå ud, og tjene penge på at sælge den videre, kort tid efter købet.
Vi fik to Ferrari Enzoer til Danmark, en rød og en gul, begge kom hertil som nye. Begge holder til på Sjælland, og er ikke indregistreret. Der er dog senere kommet endnu en Enzo til Danmark, endnu en rød. Den befinder sig i Jylland.

Efter katastrofen i december 2004 i Asien, byggede Ferrari en Enzo nr. 400, der blev doneret til en auktion, og solgt til fordel for de mange ofre.

Motor: 6,2 l. V12
Effekt: 660 hk – 7800 o/min.
Moment: 675 Nm – 5500 0/min.
Transmission: 6 gear, manuel – baghjulstræk
Bremser: 380 mm ventilerede kulfiberskiver for og bag. ABS og ASR
Vægt: 1365 kg.
Topfart: + 350 km/t
0-100 km/t: 3,5 sekunder
0-200-0 km/t: 14 sekunder