McLaren dømt skyldig

Torsdag blev det endeligt afgjort, om McLaren-Mercedes skulle kendes skyldige i den store sag, omkring spionage imod konkurrenten Ferrari. FIA fandt i første omgang McLaren uskyldige, men efter der kom nye beviser frem i sagen tog man igen sagen op, og torsdag den 13. september faldt dommen. McLaren-Mercedes blev dømt skyldig i industrispionage. Dommen lød på en bøde på 535.000.000 danske kroner, samt en udelukkelse i konstruktør-mesterskabet.

Absurd er det så, at de to McLaren kører, Lewis Hamilton og Fernando Alonso kan fortsætte sæsonen, som om intet var sket. De fortsætter i en bil, som teamet netop er dømt skyldige i, at have brugt ulovlige informationer på. 535.000.000 danske kroner er for de fleste en helt urealistisk højt beløb, men med de budgetter der findes i Formel 1, er dette under halvdelen af, hvad man i et Formel 1 team forventer at bruge i løbet af et år.
At McLaren-Mercedes mister konstruktørmesterskabet er naturligvis ærgerligt, men efter at FIA truede med fuldstændig udelukkelse fra denne sæson, og sæsonen 2008, hvis blot det mindste bevis kom frem, der kunne føre til, at McLaren skulle dømmes skyldig, så er McLaren sluppet billigt...meget, meget billigt! Straffen de har fået er fuldstændig ubetydelig for McLaren, der nok alligevel kan kalde sig for verdensmestre, når vi når sæsonens slutning. Verdensmestre i en bil, der er muligvis er bygget op, men med sikkerhed testet, på oplysninger McLaren på ulovligvis har anskaffet sig. Det er en stor skam for sporten, at en sådan sag kan ende med et sådant resultat.

Vi er naturligvis glade for, at vi får lov at bevare spændingen i Formel 1, hvilken i høj grad har præget denne sæson af Formel 1.