Kimi endeligt verdensmester

Så kom dagen, hvor det endeligt blev afgjort, hvem der skulle være verdensmester i Formel 1, Lewis Hamilton eller Kimi Räikkönen. Kimi Räikkönen vandt sæsonen sidste grand prix, der blev kørt i Brasilien, og Lewis Hamilton sluttede på en 7. plads, hvilket pointmæssigt betød, at Kimi ville vinde verdensmesterskabet med bare 1 point foran Lewis Hamilton og Alonso.
Man havde målt BMW og Williams brændstof, kort efter løbet, til en temperatur, der var lavere end lovligt. Dog kunne der have været nogle usikkerheder ved målingerne, og man undlod derfor, at skride ind, og give de to teams en straf.

McLaren ankede sagen til FIA. Et medhold til McLaren ville formegentlig have medført diskkvalifikation af de to teams, hvorved Lewis Hamilton ville rykke to pladser op, og dermed få point nok, til at vinde verdensmesterskabet over Kimi.

I dag meddelte FIA, at man ikke har valgt at diskkvalificere de to teams, og derved beholder Kimi Räikkönen sin VM-titel.

Årets F1 sæson har i den grad været plaget af drama og masser af spænding, men at der skulle gå næsten en måned fra sæsonen sidste løb, til vi fik den endegyldige bekræftelse på, hvem der skulle være verdensmester havde ingen forventet.

Vi er meget glade for FIA's beslutning, da det hele sæsonen har set sort ud for Ferrari, men det lykkedes dem alligevel at vende det hele, og vinde verdensmesterskaberne i sidste øjeblik.

Et virkelig flot arbejde, og et stort tillykke skal lyde, til Ferrari, til Felipe Massa og især til Kimi Räikkönen, der nu har fået sit første verdensmesterskab!!


Foto: Ferrari