Ferrari sænker CO2-udledningen

Mange vil måske undre sig lidt over denne nu udmeldelse fra Ferrari, da det reelt ikke vil gøre den helt store forskel på verdensplan, men ikke desto mindre har Ferrari besluttet sig for, at lette deres kunders samvittighed. Denne beslutning er ikke mindst truffet på grundlag af det faktum, at det absolut ikke vil skade firmaets rygte, men også det, at det efterhånden er blevet en trend hos de mange bilfabrikanter, at man nu skal tage mere hensyn til miljøet.

Målsætningen er at sænke CO2-udledningen, og dermed benzinforbruget, med hele 30% indenfor de næste fire-fem år. I gennemsnittet udleder en Ferrari i dag ca. 400g CO2 pr. kørt kilometer, og det er altså dette tal man vil have sænket til godt og vel 280-300g inden 2012, selvom dette dog stadig er et pænt stykke fra EUs målsætning om en gennemsnitlig CO2-udledning på 120g CO2 pr. kørte kilometer. Men lad os dog alligevel slå det fast med det samme, for de entusiaster, der nu sidder med bekymrende tanket, at dette IKKE vil gå udover bilernes perfomance på vejene - nærmere tværtimod! Ferrari vil nemlig gøre bilerne letter og motorerne kraftigere, og derved altså mindske CO2-udledningen.

Om det vil lykkes, det vil kun fremtiden vise..


Millechili hedder denne Ferrari-konceptbil, som vandt en designkonkurrence for et par år siden. Navnet betyder '1000 kilo', og lavere vægt er netop, hvad Ferrari nu stiler imod!