"Ferrari World" i Abu Dhabi

Det er efter det første formel1 grandprix i Abu Dhabi, på den flotte Yas Marina Circuit, ikke længere nogen hemmelighed, at Ferrari næste år åbner en kæmpemæssig forlystelsespark, der kan tilfredsstille enhver mands lyster indenfor alt hvad der hedder motorsport, rutsjebaner, hastighed og meget mere!

Vi vil forsøge at give dig et indblik i, hvad den nye forlystelsespark kommer til at indeholde, og hvad Ferrari har til hensigt med dette gigant projekt til en værdi i omegnen af 40 milliarder! - hvem sagde finanskrise? Byggeriet strækker sig over et areal på 200.000m2, og da hele parken er placeret under et kæmpemæssigt rødt tag, der desuden er præget af verdens største Ferrari logo, som måler 65x48,5m, har det overtaget førerpositionen som verdens største indendørs forlystelsespark. Grunden til at designerne har valgt at overdække parken er ganske simpel, da temperaturen i dagtimerne, for det meste overstiger 40 grader. Med så massive varmegrader var man simpelthen bange for, at mange Ferrari entusiaster ville blive væk på grund af dette.

Hvad de færreste ved er, at det rent faktisk er en dansker, der står i spidsen for Ferrari World projektet. Han hedder Claus Frimand og en ansat som "General Manager" på det enorme projekt. Vi kan derfor med stolthed sige, at der er et dansk islæt i et af verdens mest omtalte byggerier i øjeblikket.

ferrari-world-abu-dhabi_3

Ferrari World kommer til at indeholde omkring 20 forskellige forlystelser. Blandt dem finder man bl.a. verdens hurtigste rutsjebane, der når en topfart på 210 km/t, og som eftersigende skulle give gæsterne mulighed for at opleve den ægte formel1 feeling - dog uden rent faktisk at sidde i en formel1 bil. Derudover vil der være et højt tårn, der rent faktisk rager udover loftet, i midten af byggeriet, som på mange måder minder om "Det Gyldne Tårn" fra Tivoli i København, men formentligt i en helt anden størrelsesorden.

Folkene bag projekt siger selv, at Ferrari World ikke kun er en tema/forlystelses park, men at det er ".. den ægte Ferrari oplevelse!". Når man er blevet træt af at prøve kræfter med de mange højhastighedsrutsjebaner kan man nyde lækre italienske specialiteter på de mange restauranter, der er lavet i ægte italiensk stil. Derudover vil der selvfølgelig også være rig mulighed for at shoppe i de Ferrari relaterede butikker, der vil sælge alt hvad hjertet begærer indenfor Ferrari Merchandise, modelbiler, og meget andet.

Hvis man har lyst til at vide mere om Ferrari historie, vil der også være nogle noget anderledes indrettede museer, der giver en helt anderledes oplevelse af Ferraris historie, der lægger meget mere vægt på selve indlevelsen og oplevelsen mens man går igennem årene fra den første Ferrari og frem til i dag. Der vil endda også være mulighed for at komme meget tættere på en 599'ers motor, da man også har valgt at lave motordelene i kæmpestørrelse, så gæsterne kan gå (ja gå!) igennem motorblokken og se hvordan stemplerne bevæger sig frem og tilbage.

Der er ingen tvivl om at weloveferrari.dk vil være at finde i Abu Dhabi efter åbningen af Ferrari World, og vi glæder os selvfølgelig til at kunne rapportere meget mere fra den gigantiske Ferrari theme park når den tid kommer.

Indtil den officielle åbning i 2010 må vi nøjes med de billeder som allerede er blevet offentligt gjort, og vi sørger selvfølgelig for at holde Jer opdateret når der kommer nye ting frem om projektet.