Speciel 599 China solgt på auktion

Beijing d. 3 november 2009 blev dagen, hvor den flotte "one-of-a-kind" 599 China blev solgt til en pris på 1,2 millioner Euro (ca. 9 millioner danske kroner) til en endnu ukendt person. Modellen er lakeret i et anderledes og meget kunstnerisk mønster, der skal få selve lakken til at fremstå som en gengivelse af potteskår fra Song Dynastiet. Ideen kom denne gang ikke fra Ferrari selv, men fra en talentfuld kinesisk kunstner ved navn Lu Hao, der har fået den store ære af at være den første kinesiske kunstner, som samarbejder med Ferrari.

Auktionen blev afholdt som klimakset på en fornem galla middag, arrangeret af Ferrari, på "Red Gate Gallery" i Beijing, der siden 1991 har huset kinesisk kunst, der tager udgangspunkt i traditionelle kinesiske malerier, collager osv. med henblik på at fortolke de kulturelle, økonomiske og kulturelle forandringer der sker i det moderne Kina.

Som det er set fra flere af de tidligere auktioner, hvor Ferrari har bortauktioneret specielle udgaver af deres biler, vil overskuddet fra auktionen i Beijing gå til nye talentfulde bilingeniører så de får chancen for at udvikle deres evner yderligere på nogle af de bedste universiteter i Italien, med henblik på senere at få muligheden for at arbejde for Ferrari. 

Ved gallamiddagen deltog de obligatoriske kinesiske Ferrari-ejere og samlere samt direktøren for Ferrari's afdeling i Asien, Marco Mattiacci, kunsteneren Lu Hao, proffesorer fra universiteter i både Kina og Italien og selvfølgelig nogle af de højstrangerede folk fra Ferrari.

Den flotte 599 China var ikke det eneste der blev solgt på auktion, da også en sjælden modelbil og hjelm, signeret af Michael Schumacher, plus en køredragt båret af Giancarlo Fisichella, også var under hammeren.