Kommer Schumacher alligevel tilbage?

På trods af, at det flere gange er blevet afvist fra den tidligere verdensmester selv, og også hans manager, er der nu alligevel forlydender om, at Schumi måske kunne være på vej tilbage til formel1, hvis der bliver lavet ændringer i reglementet, der vil tillade teams at stille til start med tre biler på gridden, i stedet for de nuværende to.

Efter Toyotas og BMWs tilbagetræden fra formel1-scenen frygter mange, at der vil blive lidt tomt på startgridden i den kommende sæson. Frygten er bestemt hellere ikke blevet mindre eftersom der nu er forlydender om at Renault muligvis også ønsker, at trække sig tilbage. Der er ingen tvivl om at den verserende finanskrise har en hel del af skylden i den dårlige økonomiske situation som mange teams befinder sig i i øjeblikket, idet både bilproducenterne, og ikke mindst de mange sponsorer, er blevet ramt hårdt på pengepungen.

Luca di Montezemolo har allerede tilkendegivet sit ønske om, at få tilladelse til at stille med endnu en Ferrari i næste sæson, og han har oven i købet også gjort det helt klart for pressen, at han ønsker denne bil kørt af Michael Schumacher, der stadig viser en vis interesse for et comeback. Schumacher selv har udtalt at han ikke ønsker at vende tilbage, men han har også fortalt at han lod hjertet, og ikke hjernen, vælge for ham, da han tog beslutningen om at erstatte den skadede Felipe Massa i de sidste løb i den netop afsluttede sæson. Desværre blev dette ikke aktuelt alligevel på grund af en nakkeskade som Schumi pådrog sig i et motorcykel uheld, men vi har fået nyheder om, at han har genoptaget træningen op til et evt. comeback, men om det så bliver i en 3. Ferrari formel1 anno 2010 eller en anden form for race vil kun tyskeren selv kunne besvare.

Motezemolo har udtalt følgende til den tyske avis Bild:
   ”Det er måske en mulighed for at have en tredje bil til hvert team. Jeg vil gøre, hvad jeg kan. Og naturligvis tænker vi på Michael Schumacher i vores tredje bil.”

Desværre må vi nok erkende, at sandsynligheden for en tilladelse til at benytte tre biler i næste sæson er meget lille, men ikke desto mindre vil muligheden kun blive større, hvis også Renault vælger at trække sig. Men hvis Ferrari virkeligt ønsker en ekstra bil til Schumacher vil vi foreslå dem, at vælge "Red Bull"-metoden, og starte et søster team. 

 

Af Morten Andersen - www.weloveferrari.dk