Fremtid: Ferrari med turbo!

Det engelske bilmagasin Autocar har igen haft næsen godt fremme hos deres kilder i Ferrari folden, og kan nu berette om, at Ferrari i øjeblikket arbejder med at udvikle turbo til deres V8 og V12 motorer. For de fleste vil dette formentligt komme som lidt af et chok, da man mest af alt forbinde turboer med ombyggede japanske biler i  bedste "fast and furious" stil.

Ikke desto mindre er det en realitet som verdens Ferrari fans må forholde sig til. Og må vi i den forbindelse gøre opmærksom på, at en Ferrari motor med turbo ikke nødvendigvis er nogen dårlig motor - overhovedet! Det vil nemlig ikke være første gang, at Ferrari har gjort brug af en turbo, da man i midt 80'erne tog beslutningen om, at give den allerede voldsomme F40 et ekstra spark bag i. Lige netop Ferrari F40 er gået hen og blevet symbolet på Ferrari for langt de fleste mennesker rundt omkring i verden, og derfor kan vi kun gisne om, hvilken Ferrari der bliver den næste i rækken med turbo, og håbe på at den bliver lige så fantastisk som F40'eren stadig er i dag - over 25år efter den blev præsenteret!!

Der vil dog stadig gå nogen tid før vi ser de første motorer med turbo, idet Ferrari ønsker at opnå den absolut maksimale effekt af denne, og derfor skal alt, hvad der minder om turbotøven skaffes af vejen. Andre bilfabrikanter som eksempelvis BMW og Porsche forsøger at undgå problemet ved hjælp af biturbo, hvorimod Mercedes og Cadillac bruger kompressor-løsningen. Hvilken løsning Ferrari finder frem til er der ingen afsløringer af, men vi ser i hvert fald frem til den!

 
F430 Novitec (med turbo)                                     Standard F430                                                 
 

I øvrigt kan vi som bonusinfo berette om en danskejet Ferrari F430, der allerede har fået monteret en turbo, og som derfor har intet mindre end 700hk! Billedet ovenover viser forskellen imellem den normale motor i en F430 og Novitec udgaven! 
 

Af Morten Andersen - www.weloveferrari.dk