..Ferrari mod Schumacher

Det er ikke længere nogen hemmelighed, at Ferrari fans verden over har måtte sige pænt farvel til en af de største legender hos Ferrari igennem tiden. Tyske Michael Schumacher var om nogen forbundet med italienske Ferrari, fordi de to i fællesskab skabte en af de største formel1-succeser i nyere tid. Med Schumacher bag rattet vandt Scuderia Ferrari stort set alt på sin vej i begyndelsen af den nye årtusinde, og successen fortsatte i en lang årrække med gentagne VM-titler helt frem til 2004, hvor sejrsstimen desværre blev brudt.

 
                                                                     Ross Brawn og Schumacher hos Ferrari..

Schumacher trak sig tilbage fra formel1-scenen i 2007, men fortsatte sit fantastiske arbejde hos Ferrari, hvor han blandt andet var med til at udvikle mange af de sidste nye Ferrarier, så som 458 Italia og 430 Scuderia - begge biler, der har sat nye standarder i deres klasse! Langt de fleste gik i den tro, at båndet mellem tyskeren og italienerne nu skulle være tæt knyttet for de næste mange år, men det blev der for alvor vendt op og ned på, da rygterne om et comeback fra Schumacher slap ud.

Det er nu et faktum at Michael Schumacher har "droppet" Ferrari til fordel for Mercedes, der har givet den aldrende racerkører en chance for at genvinde sin titel som verdensmester hos det tyske team, der sidst i 2009 sagde pænt farvel til Mclaren og overtog det meget succesfulde Brawn GP, som om nogen var med til at sparke den forgangne sæson i gang med et brag!

Skuffelsen er forståeligt nok stor hos Ferrari, men teamet har tydeligt meldt ud, at de ønsker Michael al mulig held og lykke i fremtiden, hvor han nu skal spille rollen som konkurrent til de to nuværende Ferrarikørere Felipe Massa og Fernando Alonso.

Grunden til at Schumacher måtte tage sin afsked hos Ferrari, og skifte til en af holdets største konkurrenter, er at Ferrari desværre ikke kunne få tilladelse til at stille til start med endnu en bil på gridden i 2010-sæsonen, som der ellers har været talt meget om. Derfor kunne man hos Ferrari ikke opfylde det brændende ønske hos tyskeren om at vende tilbage til sporten, som for alvor blev vakt efter Felipe Massas frygtelige uheld i sidste sæson, hvor hans chance rendte ud i sandet, idet lægerne ikke mente at Schumachers nakke kunne holde til de store g-påvirkninger.

Vi siger tak til en legende, og krydser fingre for at han ikke får ødelagt sit eftermæle, hvis den kommende sæson skulle gå hen og blive en stor skuffelse for det nye Mercedes team.


.. og nu hos Mercedes i den kommende sæson!